Снимка: Булфото, архивМинистър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп

...
Снимка: Булфото, архивМинистър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с президента на Турция Реджеп
Коментари Харесай

Борисов ще разговаря с Ердоган в Анкара за мигрантите

Снимка: Булфото, списък

Министър-председателят  Бойко Борисов  ще организира среща с  президент а на Турция Реджеп Тайип Ердоган на 2 март в  Анкара . Във фокуса на диалога им ще бъдат ситуацията в Сирия и обстановката с  мигрант ите.

По време на работната вечеря в понеделник двамата водачи ще обсъдят дейностите, които ще допринесат за оправянето с рецесията в Сирия и прекъсването на  мигрант ския  напън  в района. Разговорът ще се организира в подтекста на българо-турските връзки, учредени на правилата на добросъседство, равнопоставеност и взаимна полза, написа dunavmost.com.

Срещата в  Анкара  между министър-председателя  Бойко Борисов  и  президент а Реджеп Тайип Ердоган е още едно удостоверение за интензивните връзки сред двете страни, които с изключение на съседи, са съдружници в НАТО и районни сътрудници, декларират от държавната пресслужба.

За България Турция е значим сътрудник на Европейски Съюз за справяне с редица провокации като миграционния  напън  върху Европа, битката против тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, стопанската система.

Обстановката в Сирия и обстановката с  мигрант ите министър-председателят  Бойко Борисов  обсъди през днешния ден в телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел. Българският  министър председател  изтъкна, че единствено с общи старания и дипломация може да се реализира непоклатимост и сигурност в района, а това значи мир и разцвет за Европа.

В хода на диалога министър-председателят Борисов означи пред канцлера Меркел, че Турция не би трябвало да бъде оставяна сама в сходна обстановка и незабавно се постанова да й бъде оказана поддръжка. „ Необходимо е продължително да решим казуса с миграцията “, подчерта  министър председател ът  Бойко Борисов .

По-рано в телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по същата тематика,  министър председател ът Борисов означи, че сега към България мигранският  напън  не е сериозен и обстановката по  граница та ни с Турция е спокойна.

В хода на диалога бе маркирано, че водещ приоритет на Европейска комисия е да даде убеденост на Гърция и България, че имат цялостната поддръжка от институцията. Изразена бе готовността Комисията да обезпечи спомагателна помощ на двете страни, в това число посредством „ Фронтекс “ за граничните зони.

Само с общи старания и дипломация казусът с миграцията може да бъде решен дълготрайно, отбеляза  Бойко Борисов  пред Урсула фон дер Лайен. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възс
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР